SEMARAK REFORMASI

LAGU SELOKA KEDAH

Wednesday, February 2, 2011

JELAJAH PKR

Program jelajah pimpinan PKR bermula hari ini - selepas pemilihan parti itu tahun lalu yang dianggap kontroversi dan mencalarkan imejnya.

Jelajah itu akan dimula di Galeri Empire, Subang Jaya jam 4 petang ini oleh naib presiden yang juga ahli parlimen Lembah Pantai, Nurul Izzah Anwar serta pengarah komunikasi PKR, Nik Nazmi Nik Ahmad yang juga ADUN Seri Setia.

Kajian yang dijalankan oleh Pusat Pengajian Demokrasi dan Pilihan raya Universiti Malaya (UM) menunjukkan populariti PKR tercalar ekoran laporan media mengenai krisis dalaman parti itu.

Lebih separuh daripada responden dalam kajian tersebut menyuarakan hilang kepercayaan terhadap kepimpinan ketua umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Program tersebut yang bertujuan untuk memperbaiki ikatan antara kepimpinan pusat parti dengan cabang-cabangnya, dijangka diadakan di 30 lokasi yang ditandingi PKR dalam pilihan raya serta kawasan yang dianggap 'strategik'.

Mengumumkan perkara itu hari ini, ketua penerangan PKR, Dr Muhammad Nur Manuty berkata kaunter pendaftaran juga akan dibuka untuk keahlian baru.

Menurutnya, jelajah itu penting kerana ini adalah kali pertama ibupejabat PKR memainkan peranan langsung dalam menyusun program ini dengan pihak cabang - yang akan berjalan selama tiga bulan sehingga akhir April.

No comments: