SEMARAK REFORMASI

LAGU SELOKA KEDAH

Tuesday, July 7, 2009

LAGI MASALAH ULAMA MELAYU

KUALA LUMPUR - Isteri penceramah dan pengamal perubatan Islam, Mohamad Hadi Ahmad Talhah mendakwa hidupnya menderita kerana dianiaya dan disakiti suami selain turut terkena tempias gangguan makhluk halus.


Noriza Ali @ Awang, 37, yang juga seorang guru berkata demikian semasa memberi keterangan dalam perbicaraan berhubung permohonan tuntutan fasakh yang difailkan di Mahkamah Rendah Gombak Barat, Kuang dekat sini semalam.


Noriza selaku plaintif disoal oleh peguam syarie, Amli Embong yang mewakili dirinya manakala Hadi, 41, yang juga Pengerusi Persatuan Perubatan Islam Darussalam Malaysia merupakan defendan kes.

Guru di sebuah Sekolah Menengah Kebangsaan di Gombak itu telah memfailkan permohonan menuntut cerai fasakh pada 2 September 2008.

"Hadi kerap kali menjalankan aktiviti mengubat di rumah di Taman Gombak, Batu Caves tanpa mengira waktu hingga ke lewat malam," kata Noriza.

Oleh kerana tiada pembantu, Noriza memberitahu, anak-anak mereka terpaksa membantu defendan malah beliau sendiri diminta menyediakan minuman bagi pesakit yang datang.

Cerita ibu kepada lima orang anak tersebut, sejak tinggal bersama defendan, beliau mendakwa seolah-olah dirinya diganggu apabila tidur di ruang tamu iaitu tempat suami sering merawat pesakit.Lu pernah tgk tukang rumah Melayu? Rumah orang siap, rumah sendiri tak siap. Lu pernah tgk tukang motor Melayu? Motor orang siap, motor sendiri hancai. Lu pernah tgk tukang paip Melayu? Paip orang settle, paip sendiri hancur.

Skang lu pernah tgk ulama Melayu? Gangguan jin orang settle, gangguan jin bini sendiri buat tak port. Niamasohai punya ulama. Bikin bangsat terbaru.

Poligami orang sibuk, poligami sendiri terbarai. Rumahtangga orang diberi kaunselling, rumahtangga sendiri terabur.

Bodoh punya ulama.

aduka teruna

No comments: