SEMARAK REFORMASI

LAGU SELOKA KEDAH

Tuesday, September 8, 2009

KEADILAN SEDIA TANDING DI BAGAN PINANG-KETUA AMK TELUK KEMANG

Angkatan Muda Keadilan Cabang Teluk Kemang dengan ini mengucapkan takziah kepada keluarga Arwahyarham Azman Mohd Noor, bekas ADUN Bagan Pinang yang meninggal dunia petang semalam. Semoga Allah menerima semua amalanNya di dunia.Sesungguhnya pemergian arwah seharusnya mampu menginsafkan kita dan mengingatkan kita hakikat kehidupan di dunia sementara ini.


Dalam amalam demokrasi kematian arwah tidak dapat dielakan dari keperluanmengadakan pilihanraya. Satu pilihanraya yang bersih, telus dan adil amat diharapkan dari pengendali pilihanraya (SPR).

Sehubungan dengan itu AMK Teluk Kemang telah bermula hari ini mula menggerakkan jentera di perbagai peringkat ke arah pilihanraya.Meneliti beberapa perkembangan peringkat nasional mahupun setempat, dilihat jika kerusi tersebut ditandingi calon dari KEADILAN kali ini maka peluang untuk menang mungkin lebih cerah. AMK Teluk Kemang akan menghantar permohonan\ rasmi kepada parti untuk KEADILAN meletakan calon di N31 bagan Pinang dalam Pilihanraya Kecil kali ini.

Namun walaubagaimana pun atas semangat setiakawan dan disiplin gabungan AMK Teluk Kemang akur dengan apa juga keputusan pucuk pimpinan dan berjanji akan berusaha bersungguh sungguh bagi memerdekan kerusi dan pengundi Bagan Pinang dari cengkaman Umno - Bn.

*Amirudin Abdul Wahab*
*Ketua Angkatan Muda KEADILAN
Cabang Teluk Kemang*
*0123589872*

2 comments:

Ikhmal & Izzatul said...

AMk minta kerusi di Dun Bagan Pinang.
Baik hangpa jaga YB-YB hangpa yang tak perform dan suka melompat

Zul Kahar said...

JEMPUTAN MAKAN FREE – REZEKI DARI LANGIT

'Kami tidak mengutus seorang rasulpun melainkan dengan bahasa kaumnya supaya ia dapat memberi penjelasan dengan terang kepada mereka. Maka Allah menyesatkan siapa yang Dia kehendaki, dan memberi petunjuk kepada siapa yang Dia kehendaki. Dan Dia-lah Tuhan Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana.'
(AL QURAN – Ibrahim: 4)

'Dan sekiranya mereka Kami binasakan dengan suatu azab sebelum Al Quran itu diturunkan, tentulah mereka berkata: "Ya Tuhan kami, mengapa tidak Engkau utus seorang Rasul kepada kami, lalu kami mengikuti ayat-ayat Engkau sebelum kami menjadi hina dan rendah”.' (AL QURAN - Ta Ha: 134)

‘Hai ahli kitab, sesungguhnya telah datang kepada kamu rasul Kami, menjelaskan syariat Kami kepadamu ketika terputus pengiriman rasul-rasul, agar kamu tidak mengatakan: “tidak datang kepada kami baik seorang pembawa berita gembira, maupun seorang pemberi peringatan”. Sesungguhnya telah datang kepadamu pembawa berita gembira dan pemberi peringatan. Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu’ (AL QURAN – Al Maidah: 19)

Kepada yang faham dengan jelas Al Quran dalam bahasa Melayu di atas maka anda secara automatiknya telah tersabit dengan rasul yang diutuskan Allah kepada anda kaum Melayu iaitu rasul Melayu, samada suka atau terpaksa, di;

http://messengerofgodtoday.blogspot.com

If;

Suka – Nikmat
Terpaksa – Azab

You make and decide your own order

Al Quran adalah rezeki dari langit yang diturunkan Tuhan. Maka kami hanya menyediakan hidangan rezeki yang diturunkan kepada kami in 'Local Malaysian Style', free of charge (FOC).

Hidangan yang kami sediakan adalah fresh sepanjang masa, segar, baru dan bukan bangkai, darah mahupun babi dan juga bukan yang disembelih selain nama Allah, serta di jamin halal di sisi Tuhan.

Blog kami adalah terbuka dan sentiasa terbuka (24hrs) bagi mereka yang fakir, yang miskin, yang kelaparan dan yang dalam perjalanan untuk mendapatkan makanan di dalamnya yang boleh dimakan bersama-sama, yang tak habis-habis dan yang mengenyangkan yang boleh membawa kepada kepuasan hati.