SEMARAK REFORMASI

LAGU SELOKA KEDAH

Tuesday, June 30, 2009

BN=BINI NAJIB


Naib Presiden PAS Datuk Mahfuz Omar mencipta gelaran baru untuk Barisan Nasional dengan label “bini Najib” - alasannya Rosmah Mansor seolah-olah menerajui negara ini disisi suaminya dan adalah wanita pertama negara yang berpengaruh luas.

“Dulu kita dengar BN (ertinya) ‘barang naik’. “Itulah dijaja oleh orang ramai tapi hari ini satu istilah baru telah dicipta oleh mereka yang mahir menamakan singkatan perkataan iaitu ‘Bini Najib’,” kata Mahfuz.

Mahfuz berkata demikian di majlis makan malam di Sungai Chenaam, Nibong Tebal

Rosmah Mansur and Lee Kuan Yew 160609 Tambahnya, istilah itu “jika dikaji, ada kebenaranya” apabila Menteri Mentor Singapura, Lee Kuan Yu ketika melawat Malaysia awal bulan ini juga bertemu dengan Rosmah, selain Najib.

Pertemuan itu, Mahfuz dilaporkan berkata lagi, “tindakan terbaru yang tidak pernah berlaku dalam sejarah pemerintahan negara” dan “tidak pernah dilakukan olah mana-mana pemimpin negara luar”.

“Kalau dikaji ada kebenaranya. Bila Lee Kuan Yu melawat Malaysia selepas mengadakan pertemuan dengan Najib, Lee juga mengadakan pertemuan dengan isteri Najib, Datin Seri Rosmah Mansor.

“Itu yang menghairankan masyarakat kenapa dan apa motif perjumpaan itu. Lazimnya, pertemuan isteri diadakan berasingan itupun dengan isteri pelawat sahaja,” Mahfuz dipetik berkata.

“Bukan sahaja timbul kehairanan di kalangan rakyat bahkan di kalangan wartawan yang membuat liputan pertemuan tersebut.

“Jika Datin Seri Rosmah mahu membersihkan isu ini beliau perlu menjawab hasil pertemuan itu.

“Adakah tindakan Rosmah itu membuktikan bahawa Najib bukan mengemukakan wawasan sendiri malahan mempunyai kaitan dengan isterinya yang cuba campur tangan terhadap pentadbiran negara.”

No comments: